Art Packs & Sigarettendoosjes onmisbaar voor de doe-het-zelver

Rokers die zijn overgestapt op het zelf maken van sigaretten met behulp van een hulzenstopper, kennen het belang van een goed sigarettendoosje inmiddels wel. Zij die (nog) shag of sigaretten roken denken er niet aan; je hebt het pak shag of het pakje sigaretten immers gewoon op zak als je buiten de deur gaat.

Veilig opbergen

Als je een sigarettenmaker in huis hebt, alsook de sigarettenhulzen en tabak, kun je je eigen sigaretten maken.Het is niet moeilijk en je kunt kiezen uit vele soorten tabak. Wanneer je niet thuis bent zul je natuurlijk in het voren moeten ‘draaien’ en daar komt de sigarettendoos om de hoek kijken. Je kunt moeilijk losse sigaretten in je zak doen. De kans op verkreukelde of afgescheurde sigaretten is groot en het is bovendien allemaal veel te rommelig. Je eindigt waarschijnlijk met meer losse tabak en half lege hulzen in je zakken, dan die eerder mooi geproduceerde sigaretten!

Dus een opbergdoosje voor je sigaretten is een absolute must als accessoire voor de doe-het-zelver op sigarettengebied.

Betaalbare keuze

Je kunt bij ons kiezen uit een ruim aanbod van sigarettendoosjes, het assortiment is groot, de prijzen laag en er is voor ieder wat wils. Je kiest zelf het materiaal, de kleur en afmetingen van je sigarettendoosje, waarmee je een persoonlijke tint geeft aan het roken. De sigarettendoosjes hebben genoeg ruimte om je voorgedraaide sigaretten in te bewaren. De materialen waar de doosjes van gemaakt zijn zorgen ervoor dat je sigaretten onkreukbaar bewaard blijven, en voorkomen dus gescheurde of afgebroken sigaretten. Daarnaast blijven je sigaretten altijd droog opgeborgen.

Wat klanten zeggen:

 • super stevige doosjes, zo veel keuze en niet duur
 • ik heb meteen een paar verschillende sigarettendoosjes gekocht tegen zo’n lage prijzen
 • steviger dan een normaal pakje
 • sigaretten blijven altijd droog en strak

Waarom een sigarettendoosje?

Allereerst dus om je sigaretten droog en veilig op te bergen, veilig in de zin van: beschermd tegen beschadiging. Het materiaal dat wordt gebuikt is vaak van hard plastic of leer (met of zonder metalen omrand). Hierdoor zijn de sigarettendoosjes veel steviger en duurzamer dan een plastic pak shag of eenvoudig papieren pakje sigaretten. Veel klanten zien een sigarettendoosje ook als accessoire om een persoonlijk tintje aan het roken te geven; je kiest tenslotte zelf het sigarettendoosje van het materiaal, de soort en kleur naar jouw persoonlijke smaak. Daarnaast hoef je de afschrikkende teksten en waarschuwingen, die op de normale pakjes staan, niet constant te lezen; iedereen weet inmiddels wel dat roken schadelijk voor de gezondheid is.

Soorten sigarettendoosjes

Wij hebben diverse modellen sigarettendoosjes in ons assortiment. Er zit verschil in de vorm, het materiaal, het formaat en de opbergmogelijkheden. Er zijn sigarettendoosjes met een of met meerdere opbergvakjes, gescheiden door een ‘wand’. Naast sigaretten kun je daar bijvoorbeeld je aansteker bijstoppen zodat je die in ieder geval minder snel kwijtraakt.

Ook hebben wij sigarettendoosjes in ons aanbod die je om een bestaand, ‘normaal’ pakje sigaretten schuift. Met zo’n leren etui beschadigt je papieren pakje veel minder snel. Daarnaast ziet het er leuker uit en straalt dit wat meer klasse uit.

Soorten, materialen en kleuren sigarettendoosjes:

 • plastic, met meerdere, gescheiden opbergvakjes
 • geverfd leer met metalen omrand
 • ongeverfd leer

Naast het verschil in soort en formaat, kun je dus kiezen tussen verschillende materialen en kleuren. Er zijn leren doosjes in de natuurlijke leerkleur, ongeverfd dus. Maar ook leergeverfde doosjes zijn verkrijgbaar. Zoek je een leren sigarettendoosje afgewerkt met een metalen omrand? Ook die zitten in ons assortiment. Met een metalen omrand wordt de kans op beschadiging van het sigarettendoosje of de sigaretten daarin geminimaliseerd.

Leren sigarettendoosjes die geverfd zijn komen in vele denkbare kleuren: roze, rood, zalmkleurig, bruin, blauw en meer. Een leren doosje geeft meer uitstraling en klasse dan bijvoorbeeld een plastic doosje. Maar ook de plastic doosjes zijn de moeite waard en geven juist een modernere en meer trendy look.

Wat heb je, naast een sigarettendoosje, nog meer nodig voor de zelfgemaakte sigaret?

Je hebt allereerst de sigarettenmaker, hulzenstopper nodig. Deze komt elektrische of handmatig en varieert in prijs van 5 tot 100 euro. Verder heb je sigarettenhulzen nodig: normaal, groot, met of zonder menthol of gecombineerd door middel van een klikmechanisme. Als laatste heb je tabak nodig, waarbij speciale tabak uit blik voor het zelf maken van sigaretten de beste aanrader is.
Andere benodigdheden en accessoires

 • sigarettenmakers (handmatig of elektrisch)
 • hulzen
 • tabak
 • aanstekers (niet navulbaar) in setjes van 5
 • Optioneel – Zippo aanstekers
 • Zippo vuursteentjes
 • Zippo lont
 • Zippo navulvloeistof
 • asbak

Sigarettendoosjes makkelijk online bestellen

Wanneer de sigaretten eenmaal gemaakt zijn (je hebt naast het machientje natuurlijk ook de sigarettenhuls en de tabak nodig) zul je ze op moeten kunnen bergen. Vooral als je buiten de deur gaat is het wel handig om je sigaretten droog en onbeschadigd bij je te kunnen houden. Of je nu naar je werk gaat, een avondje uit gaat of een middagje op familiebezoek; je kunt niet zonder opbergdoosje voor je zelfgemaakte sigaretten.

Een sigarettendoosje is goed voor:

 

 • een ongekreukelde sigaret
 • een droge sigaret
 • een onbeschadigde sigaret, niet gescheurd of gebroken

 

Plastic sigarettendoosjes

Er zijn veel varianten mogelijk van een sigarettendoosje. Kies je voor een hard plastic opbergdoosje dan komen deze in veel flitsende kleuren als groen, rood, blauw of zwart. Je sigaretten zijn altijd droog en beschermd door het duurzame plastic dat wordt gebruikt.

Je kunt ook kiezen uit verschillende formaten. De kleinste plastic sigarettendoos is goed voor het opbergen van 20 sigaretten en is onderverdeeld in 3 vakjes. Ook het maatje groter, met de mogelijkheid tot het meenemen van 25 sigaretten, is onderverdeeld in 3 vakken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om naast je sigaretten ook je aansteker in het doosje te stoppen, want wees eerlijk, hoe vaak is een roker een losse aansteker in de zak niet verloren? De 2 grootste maten in de plastic variant komen met een opbergcapaciteit van 30 en 40 sigaretten. Dus zelfs de stevigste rokers zullen met deze sigarettendoosjes niet snel zonder sigaret komen te zitten.

De plastic sigarettendoosjes lijken qua openingsmechanisme het meest op een normaal pakje: je ‘drukt’ het bovenste gedeelte als het ware open om tot je sigaretten te komen.

Leren sigarettendoosjes met zilver metalen omrand

Een ander veel gebruikt model betreft een lederen sigarettendoosje dat omringd is door een stevige zilver metalen rand. Het model kan het best omschreven worden als een soort portemonnee waarbij het openingsmechanisme zo werkt dat je één kant helemaal openklapt om tot je sigaretten te komen.

Dit lederen model heeft een chique uitstraling en komt in verschillende kleuren. Denk hierbij aan lichtblauw, zalmkleurig, oranje, roze, rood en bruin. Om de sigaretten op hun plaats te houden hebben beide ‘kleppen’ van het sigarettendoosje een stevige, strakke elastiek over de breedte zodat de sigaretten niet schuiven en de kans dat tabak uit de huls valt daardoor wordt geminimaliseerd. Dit model heeft een klassieke, stijlvolle look, maar heeft door de mooie kleuren toch een modern aanzien.

Verschillende materialen van sigarettendoosjes:

 • plastic, duurzaam en stevig
 • leer met zilver metalen omrand
 • gewoon’ leer, ook geschikt om een normaal pakje in te stoppen
 • papier, stevig karton

Lederen sigarettendoosje

Er zijn ook sigarettendoosjes verkrijgbaar die van soepel, ongeverfd leer zijn gemaakt. Het voordeel van dit zogenaamde etui model is dat er naast losse sigaretten ook een volledig ‘normaal’ pakje in past. Met deze leren etui blijven je sigaretten of papieren pakje veel beter beschermd tegen nattigheid en beschadigingen. Bovendien ziet het er met de natuurlijke lederen look elegant en chic uit.

Papieren sigarettendoosje

Het laatste materiaal waar sigarettendoosjes van gemaakt worden is karton, de zogenaamde artpacks. Dit zijn kartonnen omhulsels, die met leuke prints worden geleverd. Je zet de artpacks zelf eenvoudig in elkaar door middel van een vouwsysteem, zoals je ook een platte doos opbouwt.
Met een sigarettendoosje blijven je sigaretten droog en zullen niet beschadigen, breken of scheuren.
Als je graag een flinke voorraad hebt is het een goed idee om meerdere sigarettendoosjes te kopen

Overige ingrediënten
Naast een sigarettendoosje voor het opbergen van de zelfgemaakte sigaretten heb je dus een sigarettenmaker nodig. De handmatige hulzenstopper heb je tussen de 5 en 30 euro in huis, de elektrische machine kost je tussen de 30 en 100 euro. Naast de machine heb je  sigarettenhulzen en tabak nodig. Sigarettenhulzen komen in verschillende smaken; van naturel tot vanille en van menthol tot een fruitsmaakje. Tabak kun je als speciaal tabak in de winkel kopen, maar ook gewone shag (mits eerst gedroogd) is mogelijk  om te gebruiken.

reddit
facebooktwitter

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*