Welke hulzenstopper werkt het beste?

De beste keuze bepaal jij uiteindelijk zelf. Wij kunnen niet in je portemonnee kijken en ‘smaken’ verschillen nu eenmaal. Wij weten ook niet waar je het meeste belang aan hecht en wat voor jou belangrijke eigenschap van een sigarettenmaker zijn. Wel willen we iedereen bewust maken van de enorme besparing die het oplevert indien je je sigaretten zelf vervaardigd

Wel kunnen wij je helpen in het uiteenzetten van de verschillende hulzenstoppers, de modellen, systemen en merken. Op die manier hopen wij jouw zoektocht naar de voor jou meest geschikte sigarettenmaker te vergemakkelijken.

Vergelijken – Een eerste onderscheid

Stap 1 in de het maken van een keuze tussen de vele beschikbare hulzenstoppers op de markt is de keuze tussen een elektrische sigarettenmaker of een handmatige hulzenstopper. Daar zit namelijk het grote verschil in. Niet alleen in prijs, ook in zaken als gebruikersgemak en de productiesnelheid van het apparaat. We vergelijken en bespreken hieronder eerst de verschillende elektrische hulzenstoppers. Daarna komen de handmatig bediende apparaten aan bod.

Elektrische hulzenstopper

De elektrische hulzenstopper werkt volautomatisch op 220 Volt Wisselstroom. Je steekt de stekker of adapter in het stopcontact en nadat de tabaksgleuf is gevuld en de lege sigarettenhuls op de juiste manier, goed aansluitend op de gleuf is gelegd, neemt de machine het automatisch van je over. Je haalt de hendel en het elektrisch mechanisme gaat in werking. Binnen mum van tijd is je sigaret klaar.

Verschillen in werking per elektrisch systeem

Met een veer
Het grootste voordeel van de elektrische hulzenstopper met een veersysteem is dat de grove stukjes tabak fijn worden gehakt. Maar als bijkomend nadeel is de kans wel groter op brandende asblokjes die uit je sigaret kunnen vallen bij het roken.

Zonder veer
De elektrische sigarettenmaker zonder veersysteem hakt niets ‘extra’ fijn. De verantwoordelijkheid van het correct filteren van te grove tabaksstukjes ligt daarbij meer op de schouders van de roker. De tabak wordt met deze variant wel beter en gelijkmatiger verdeeld over de lege huls en de kans op uitvallende gloeiend as worden geminimaliseerd.

De elektrische hulzenstopper met veer is iets goedkoper dan de machine zijn veersysteem. Kwalitatief zijn dit ook de ondergeschikte!

Merken van elektrische sigarettenmakers

Fast Easy Filler: de goedkoopste machine met een prijs van € 29,95. Kwalitatief niet te vergelijken met duurdere modellen, maar zeer geschikt voor de matige roker.
Poweroll van OCB: met een zacht prijsje van € 34,95 is dit een een compacte machine met een grote productiesnelheid binnen zijn prijsklasse. Ideaal om mee te nemen, maar niet geschikt voor een grote productie.
Fresh choice Sigarettenmachine: De duurste maar ook de meest makkelijke! Gemiddeld geprijsd op € 600,00 uitgevoerd met 2 motoren en een microprocessor is dit de meest luxe machine voor thuisgebruik op de markt.  Binnen luttele seconden met deze hulzenstopper je zelfgemaakte sigaret klaar, waar de hulzen automatisch en snel worden gevuld. Bespaar tot wel 70% met deze machine en ga ermee aan de slag. Bekijk de demo video op Youtube
Speedfiller van Figuretta: met een prijs van € 89,95 werkt dit apparaat met een trechtermolen. Hierdoor kun je continu kunt doorgaan met het maken van sigaretten, de trechter maakt dit simpelweg mogelijk!
Zorr Powermatic 2 Plus: de prijs: € 89,95, maar dan de kwaliteit, de allerbeste in zijn soort. Met messen van titanium, een super krachtige motor en afwerkt met een mooie en sterk beschermende coating. De kwaliteit van de sigaret evenaart die van een echte sigaret. De snelheid van productie en het gemak in het gebruik zijn van ongekende hoogte. Standaard met een jaar garantie. Volledig elektrisch, geen afvallende asblokjes en de best gevulde sigaretten.

Diverse Elektrische modellen

Handmatige hulzenstopper

Zoals het woord al zegt werkt deze hulzenstopper handmatig en dus niet elektrisch of automatisch. Dit maakt dat de handmatige variant arbeidsintensiever in het gebruik is, waarbij tevens meer kracht moet worden gezet om de hendel over de lengte van de tabaksgleuf op en neer te schuiven. Een andere bijkomstigheid is dat de snelheid van het maken van de sigaretten lager ligt dan bij de elektrische hulzenstopper het geval is. Handmatige apparaten zijn voor mensen met een handicap dan ook zeker niet de beste optie.

Verschillen in werking per handmatig systeem

Bij de meeste handmatige sigarettenmachines moet een schuifbeweging over de lengte van de tabaksgleuf worden gemaakt. Andere handmatige modellen gebruiken juist een draaisysteem: met een draaibeweging wordt de tabak geinjecteerd in de huls. Het gebruikersgemak en de soepelheid van de schuif- of draaibewegingen bepaalt uiteindelijk de prijs.

Merken van handmatige sigarettenmakers

DoubleFiller: Deze machine is uitgevoerd met dubbele injector met schuifmechanisme waarme je twee hulzen tegelijk vullen, werkt vlot en erg handig voor een avondje uit.
TrippleFiller: hier kunnen zelfs 3 sigarettenhulzen op tegelijkertijd mee gevuld worden. Vergt wel iets meer krachtsinspanning.
Mascotte Classic: met een prijs van € 14,50 is dit een van de eerste handmatige machines en nog steeds mateloos populair. Tevens verkrijgbaar in De Luxe uitvoering met zwenksysteem.
Tubefiller: gebruiksvriendelijk met een zwenkhendel, ook verkrijgbaar in Deluxe uitvoering.
Zorr Powermatic 1: Ook in de handmatige variant staat Zorr ver boven de rest op het gebied van snelheid, gebruikersgemak, kwaliteit en levensduur. Prijs: € 53,95.

diverse handmatige modellen

Verschillen tussen elektrische en handmatige hulzenstoppers

Allereerst de prijs. De elektrische hulzenstopper is duurder dan de handmatige sigarettenmaker, maar voor die prijs krijg je ook wat: waar met de handmatige machine met ‘kracht’ de hendel over het apparaat geschoven moet worden, doet de elektrische machine dit voor je. Het enige dat jij moet doen is de hendel licht toucheren. Hierdoor licht de productiesnelheid van elektrische hulzenstoppers ook een stuk hoger dan bij de handmatige sigarettenmakers.

Aan jou de keuze.

Persoonlijk vind ik de Powermatic 2 Plus het beste en fijnste werken. Welke vindt jij het beste?
We horen graag je mening!

reddit
facebooktwitter

4 thoughts on “Welke hulzenstopper werkt het beste?

 1. Jaqueline

  Na een demonstratie besloten om een Zorr Powermatic electrische sigarettenmaker aan te schaffen. Heb hem nu 1,5 jaar in bezit en ben er nog steeds super blij mee! Wil nooit meer terug naar die ellendige handklikker die half gevulde sigaretten maakte, waar je soms aan moest trekken tot je pijn aan je handen kreeg.. Stoppen met roken gaat mij niet meer lukken, maar met de Powermatic hou ik het roken wel betaalbaar!

 2. John

  Prijzen van sigaretten en tabak zijn belachelijk geworden. Vroeger betaalde ik 1,50 (in guldens) voor 25 sigaretten. Nu betaal ik dik 6 euro voor 19 stuks. Stoppen is voor mij geen optie: ik rook sinds meer dan 30 jaar!!

 3. Remco

  Maak al jaren mijn eigen sigaretten en heb zowat alle sigarettenmakers, klikkers, handschuivers en apparaatjes geprobeert. Eerst de handmatige, waar ik al snel op afknapte: slecht gevulde sigaretten, half lege hulzen, gaten in mijn kleding door het afvallend vuur, en toch een flinke inspanning om een sigaretje te vullen ( bij het ene model welliswaar meer dan bij het andere – maar dit terzijde). Toen geswitched naar een elektrische sigarettenmachine, het eerste model van poweroll.. In eerste instantie was het een verademing om met dit apparaat te werken, “opeens” had ik goed gevuld sigaretten, en werd het maken van sigaretten een klusje waar mee te leven viel. Helaas ging de poweroll al na 1,5 maand stuk, daarna hebben diverse machines de revue gepasseerd: de Poweroll 2, de Golden Rainbow van HTSP, de Powermatic 2 Plus en later ook nog de Poweroll 3 elektrische sigarettenmaker. De laatste 2 zijn nog steeds in mijn bezit.

  Ik was (en ben) heel tevreden over de Powermatic 2 Plus. Dit is een stevige machine die niet kapot te krijgen is, vlot werkt en goede sigaretten maakt. Toch was ik nieuwsgierig naar de Poweroll 3 die sinds kort op de markt is. Mijn mening: hij is het (extra) geld niet waard. Op zich is er helemaal niets aan te merken op het ding; hij werkt perfect en maakt prima sigaretten, maar ik had gehoopt dat het maken van sigaretten sneller zou gaan met dit apparaatje. Dit is helaas niet zo. Omdat de Powermatic 2 plus zo goed is, en er maar weinig (tijd) winst te behalen valt met de Powermatic 3 vind ik deze het extra bedrag dan ook niet waard. De Powermatic 2 plus is voor mij de beste machine (prijs/kwaliteit)

 4. Roosje

  Omdat ik pijnlijke handen heb, en het fijn vind om zo weinig mogelijk werk te hebben aan het maken van sigaretten, overweeg ik om de Powermatic 3 aan te schaffen. Op zoek naar ervaringen kwam ik op deze blog terecht. Helaas gaat dit over de Powermatic 2, deze heb ik al en is een meer dan prima machine. Zijn er ook mensen die ervaring hebben met de nieuwe Powermatic 3 of de Golden Rainbow. Die laatste werkt ook semi-automatish.. Ideaal voor luie mensen zoals ik :-)

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*