Zelf sigaretten maken

Roken is een ongezonde bezigheid, en het is een hele dure hobby. De prijzen voor tabakswaren blijven immers voortdurend stijgen. Het is al bijna niet meer te betalen. Genoeg redenen om te stoppen, maar er zijn ook mensen die zoeken  naar alternatieve mogelijkheden om hun tijd nuttig te gebruiken. Zelf sigaretten maken is redelijk gemakklijk en goed te doen. Het is dan wel belangrijk dat je dit op de juiste manier aanpakt. Let daarom op de volgende zaken.

Veel mogelijkheden
Je beseft het je misschien niet, maar er zijn heel veel mensen die op deze manier aan hun rookwaren komen. Het gebruik van de speciale apparaatjes om zelf sigaretten te maken is dan ook sterk toegenomen de laatste tijd. Je hebt slechts een paar dingen nodig. Het gaat dan om:

 • Lege sigarettenhulzen
 • Tabak
 • Een vulapparaat

Dit apparaat kan je onder verschillende namen vinden, bijvoorbeeld een elektrische hulzenvuller of een tabaksstopper. Dit zijn de machines die het voor jou gemakkelijk maken om de hulzen precies goed te vullen met de tabak zodat je een smakelijke sigaret krijgt.

Waar op letten?
Het is belangrijk dat je wel even wat tijd besteedt aan het uitzoeken van de juiste hulzenstopper. De machines zijn namelijk niet heel erg uitgebreid, maar de manier waarop ze werken maakt ze wel kwetsbaar als de kwaliteit niet in orde is. Er moet namelijk veel geschoven worden met de verschillende delen. Als de slee dus niet in orde is, dan gaat de tabaksvuller zo kapot. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Bovendien moet je voor jezelf bepalen hoeveel werk je zelf wilt doen. Je kunt namelijk handmatig vullen, maar je kunt ook voor een elektrische variant kiezen als je dat wilt.

Extra investeringen
Het roken wordt door alle extra investeringen wel iets  duurder.. Denk bijvoorbeeld aan een sigarettendoosje. Nu je immers geen pakjes meer koopt moet je je sigaretten toch ergens anders bewaren. Vreemd genoeg kan dit zelfs een vooruitgang zijn. Je hebt nu niet langer zo’n gekreukt kartonnen pakje in je zak, maar hebt een mooie doos met een mooie uitstraling die je uit je zak kunt halen. Dat ziet er flink beter uit.

reddit
facebooktwitter

4 thoughts on “Zelf sigaretten maken

 1. Janita

  Maak al jaaaaren mijn eigen sigaretten, uit de winkel is niet meer te doen! Belachelijk duur, alsof je een emmer leeg kiept! Mijn zoon (vrachtwagenchauffeur) neemt tabak mee uit Belgie, en mijn man maakt wekelijks een voorraad sigaretten voor ons allemaal. Na lang hellen met handklikkers besloten om te zorr powermatic aan te schaffen. Echt een aanrader als je veel sigaretten klikt

 2. Rita van Gastel

  Ik schiet al jaren mijn eigen sigaretten voor mij en mijn man. Van het geld dat we besparen gaan we jaarlijks op vacantie! Ik gebruik de powermatic 2 en bespaar zon 2500 Euro op jaarbasis

 3. Lode

  Mijn moeder heeft dat jaren gedaan, met zon apparaatje sigaretjes schuiven. Ik vond het altijd maar een gedoe! Vorige week bij een vriendin de Powermatic 2 plus in aktie gezien, en er gelijk een aangeschaft bij sigarettenmakershop.nl. Heb goed de smaak te pakken, zeker als ik me bedenk hoeveel ik me maandelijks bespaar.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*