Zelf sigaretten maken met de Zorr Powermatic

ID-100103125

Overheid
Het wordt de rokers onder ons niet gemakkelijk gemaakt; de betuttelende maatregelen van de overheid liegen er niet om. In restaurants en cafés mag inmiddels al jaren niet meer gerookt worden, althans niet aan tafel of aan de bar. Alleen in daarvoor aangewezen rookruimtes; vaak van die ‘bushokjes’, waar het zo blauw staat dat een niet-roker spontaan zou gaan hoesten. Maar ook de alsmaar hoger wordende accijnzen, die de overheid maar blijft opleggen op sigaretten en shag, maken het de roker steeds lastiger.

Zelf doen
Een goed alternatief om de kosten van het roken in ieder geval te drukken, is het zelf maken van sigaretten. Op de lange termijn is dat veel goedkoper. Je moet wel een klein startbedrag op tafel leggen voor aanschaf van de verschillende producten, die nodig zijn om je eigen sigaretten te kunnen ‘draaien’. Maar als dat eenmaal is gebeurd en je hebt de handigheid van het zelf maken onder de knie gekregen, kun je tot wel 15 tot 20 cent per sigaret besparen. Hieronder bekijken we de benodigde producten voor het zelf maken van sigaretten.

Hulzenstopper

Allereerst is daar het machientje dat de sigaretten maakt, de hulzenstopper genoemd. Andere benamingen hiervoor zijn: sigarettenmaker of sigarettenmachine. De beste sigarettenmakers op de markt zijn de apparaten van Zorr Powermatic – Deze onderscheiden zich door de grote vulopening, het scherpe mes dat overvloedige tabak afsnijdt, en het soepele vulmechanisme.Al naar gelang de prijs en het gebruikersgemak, kun je kiezen voor een handmatige of elektrische sigarettenmachine.

Sigarettenhulzen
Je hebt ook een sigarettenhuls nodig: dit is net een normale sigaret, alleen zit er (nog) geen tabak in.

Tabak
Als laatste de vulling, de tabak dus. Je kunt voor het zelf maken van sigaretten gewone shag nemen, waar je dus normaal je ‘shaggie’ mee draait, maar deze is vaak iets te vochtig voor de sigarettenmachine. Het is beter om volume tabak te kopen. Deze is droger en heeft meer volume, waardoor het makkelijker is om (met minder tabak) een sigaret te maken.

Meer weten? Neem contact op met onze medewerkers via het contactformulier van Artpacks.nl

reddit
facebooktwitter

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*