Zelf sigaretten maken levert geld op

Roken kan een fijne hobby zijn, maar het is wel een hele dure hobby. De prijzen voor tabakswaren blijven immers voortdurend stijgen. Het is al bijna niet meer te betalen. Veel mensen zoeken daarom naar allerlei alternatieve mogelijkheden. Een optie is dan om zelf sigaretten te gaan maken. Sterker nog, dit kan voor veel mensen zelfs de manier zijn waarop zij kunnen blijven roken zonder dat ze in geldproblemen komen. Zelf sigaretten maken levert namelijk geld op. Het is dan wel belangrijk dat je dit op de juiste manier aanpakt. Let daarom op de volgende zaken.

Veel mogelijkheden
Je beseft het je misschien niet, maar er zijn heel veel mensen die op deze manier aan hun rookwaren komen. Het gebruik van de speciale apparaatjes om zelf sigaretten te maken is dan ook sterk toegenomen de laatste tijd. Je hebt slechts een paar dingen nodig. Het gaat dan om:

 • Lege sigarettenhulzen
 • Tabak
 • Een vulapparaat

Dit apparaat kan je onder verschillende namen vinden, bijvoorbeeld een elektrische hulzenvuller of een tabaksstopper. Dit zijn de machines die het voor jou gemakkelijk maken om de hulzen precies goed te vullen met de tabak zodat je een smakelijke sigaret krijgt.

Flink goedkoper
Zoals gezegd is het zelf maken van sigaretten flink goedkoper dan het kopen van de bekende merken. Dit komt omdat je losse volume tabak en losse hulzen voor een flink lagere prijs kan kopen. Datgene waar je dus het meeste voor betaalt is de arbeid die geleverd wordt om de hulzen te laten vullen in de fabrieken. Door met een machientje, handmatig of elektrisch, zelf de vulhandeling te doen kan je dit geld mooi zelf behouden. Bovendien werkt het heel snel. Je vult zo in een uurtje voor een week aan sigaretten. Bedenk je eens hoeveel winkelbezoekjes je dat scheelt.

Waar op letten?
Het is belangrijk dat je wel even wat tijd besteedt aan het uitzoeken van de juiste hulzenstopper. De machines zijn namelijk niet heel erg uitgebreid, maar de manier waarop ze werken maakt ze wel kwetsbaar als de kwaliteit niet in orde is. Er moet namelijk veel geschoven worden met de verschillende delen. Als de slee dus niet in orde is, dan gaat de tabaksvuller zo kapot. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Bovendien moet je voor jezelf bepalen hoeveel werk je zelf wilt doen. Je kunt namelijk handmatig vullen, maar je kunt ook voor een elektrische variant kiezen als je dat wilt.

Geld overhouden
Uiteindelijk is het natuurlijk de bedoeling dat je geld gaat overhouden. Dit is heel gemakkelijk te berekenen. Daarvoor moet je eerst uitrekenen wat een sigaret van het merk dat je nu rookt kost. Dit doe je door een prijs per pakje door het aantal sigaretten dat erin zit te delen. Nu je weet wat je per sigaret betaalt kan je dit gaan afzetten tegen de kostprijs van je hulzenvuller en de kostprijs van elke zelfgemaakte sigaret. Een sigarettenmaker kun je al voor vijf euro kopen. Het prijsverschil tussen een gekochte sigaret en een zelfgemaakte is twintig cent. Na iets minder dan twee pakjes ga je dus al besparen.

Grote winsten op jaarbasis
Natuurlijk is het niet zo dat je meer geld in handen krijgt door zelf sigaretten te gaan maken. Het is echter wel zo dat je juist minder aan sigaretten hoeft te gaan uitgeven. Zelfs wanneer je een veel duurdere machine koopt, ze zijn er tot wel zestig euro, dan nog kan je dit er gemakkelijk uithalen. Reken voor het gemak maar eens ongeveer uit wat je per jaar aan pakjes weg rookt. Zet dit nu eens af tegen twintig cent besparing per sigaret. Stel dat je al dat geld in een potje stopt, dan kan je een flink cadeau voor jezelf kopen aan het einde van het jaar.

Extra investeringen
Het is zelfs zo dat je zelfs met alle extra investeringen die je kan doen nog altijd goedkoper uit bent dan dat je van je eigen merk blijft roken. Denk bijvoorbeeld aan een sigarettendoosje. Nu je immers geen pakjes meer koopt moet je je sigaretten toch ergens anders bewaren. Vreemd genoeg kan dit zelfs een vooruitgang zijn. Je hebt nu niet langer zo’n gekreukt kartonnen pakje in je zak, maar hebt een mooie doos met een mooie uitstraling die je uit je zak kunt halen. Dat ziet er flink beter uit.

reddit
facebooktwitter

4 thoughts on “Zelf sigaretten maken levert geld op

 1. Janita

  Maak al jaaaaren mijn eigen sigaretten, uit de winkel is niet meer te doen! Belachelijk duur, alsof je een emmer leeg kiept! Mijn zoon (vrachtwagenchauffeur) neemt tabak mee uit Belgie, en mijn man maakt wekelijks een voorraad sigaretten voor ons allemaal. Na lang hellen met handklikkers besloten om te zorr powermatic aan te schaffen. Echt een aanrader als je veel sigaretten klikt

 2. Rita van Gastel

  Ik schiet al jaren mijn eigen sigaretten voor mij en mijn man. Van het geld dat we besparen gaan we jaarlijks op vacantie! Ik gebruik de powermatic 2 en bespaar zon 2500 Euro op jaarbasis

 3. Lode

  Mijn moeder heeft dat jaren gedaan, met zon apparaatje sigaretjes schuiven. Ik vond het altijd maar een gedoe! Vorige week bij een vriendin de Powermatic 2 plus in aktie gezien, en er gelijk een aangeschaft bij sigarettenmakershop.nl. Heb goed de smaak te pakken, zeker als ik me bedenk hoeveel ik me maandelijks bespaar.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*
*